Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΝΟΣΟΚΌΜΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΉ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

 

ΒΟΟΜ....!!!💣💥💣💥💣💥💣💥Απο   ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΤΟ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΚΕΙΜΕΝΟ....

ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΧΘΕΣ .

👇👇

Καταγγελία βοηθού θαλάμου σε νοσοκομείο Αθηνών

Με το που γινόταν η εισαγωγή ξεκινούσε άμεσα το φαρμακευτικό πρωτόκολλο του θανάτου. Καταρχάς ξεκινούσαν αυξημένες δόσεις αντιβίωσης που όλοι γνωρίζουμε ότι ΄΄τεμπελιάζουν΄΄ το ανοσοποιητικό σύστημα κατά πρώτον και κατά δεύτερον σε βάθος 10 ημερών και έπειτα προκαλούν πλέον μυελοτοξικότητα και μείωση της παραγωγής λευκοκυττάρων. 

Δεύτερο καρφί στο σταυρό, οι παράλογα αυξημένες δόσεις κορτικοστεροειδών σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως. Είναι γνωστή η δράση των κορτικοστεροειδών από δεκαετίες. 

Χαρακτηριστική τους δράση είναι η  γενικευμένη ανοσοκαταστολή κυρίως με την απομόνωση των Τ-λεμφοκυττάρων Τ4 στο δικτυοενδοθηλιακό σύστημα και με την αναστολή της μεταγραφής των κυτοκινών. Ο ασθενής λοιπόν λάμβανε την κορτιζόνη, απυρετούσε για λίγο και έπειτα ερχόταν ένα 2ο κύμα εμπύρετου και πιο εκσεσημασμένης επιδείνωσης. Με την γενικευμένη  και συνεχή ανοσοκαταστολή ο ασθενής είναι  πλέον  έρμαιο στα πολυανθεκτικά μικρόβια τα οποία έχουν πολλές πύλες εισόδου όπως ο παραμελημένος φλεβοκαθετήρας, ο ουροκαθετήρας, οι κατακλίσεις και η κακή θρέψη – ενυδάτωση των ασθενών. Μέσα σε όλα αυτά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα αντι-ιικά σκευάσματα που από μελέτες βρέθηκε ότι δεν προσφέρουν τελικά και τόσο μεγάλο όφελος, παρόλα αυτά η νεφροτοξικότητα και μυελοτοξικότητα τους είναι σημαντική.

Καρφί στον Σταυρό του ασθενούς η ελάχιστη φροντίδα και επιμέλεια των ασθενών κυρίως σε φάση έξαρσης του κύματος. Απόλυτα λογικό είναι μια νοσηλεύτρια για 50 άτομα να μην προλάβει να κάνει ούτε τα βασικά, πόσο μάλλον να ταΐσει επιμελώς και να τακτοποιήσει άμεσα τις συνθήκες υγιεινής των ασθενών. 

Δυστυχώς, εδώ και δεκαετίες το δημόσιο χρήμα κατασπαταλήθηκε σε διαφθορά και μίζες και αντί να έχουμε προσωπικό και κτίρια έτοιμα για μια πανδημία το υπάρχον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό υπέστη τον απόλυτο βιασμό. 

Άρα τις μόνες ευθύνες τις έχουν το πολιτικό σύστημα όλα αυτά τα έτη μαζί με τις διοικήσεις των νοσοκομείων που το έπαιζαν ήρωες – γλυφτες του υπουργού Υγείας εις βάρος του Ελληνικού Λαού.           

Τα οξυγόνα, μονά και διπλά υψηλής πίεσης. Δυστυχώς, στις περισσότερες COVID κλινικές δεν υπήρχαν αρκετοί έως καθόλου Πνευμονολόγοι να χειριστούν τέτοιες αναπνευστικές συσκευές όπως π.χ το high flow και οι BiPAP. Οι BiPAP απ’ όσο γνωρίζαμε έως τώρα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μάξιμουμ 8 ώρες σε αναπνευστική ανεπάρκεια τύπου 2 και μετά με νέα επαναξιολόγηση αποφασιζόταν η αποκλιμάκωση ή η διασωλήνωση. 

Στην περίπτωση μας όμως είδαμε πρωτόκολλα χρήσης στο 24ωρο και άνω. Δυστυχώς, είδαμε γενικούς παθολόγους να μεταμορφώνονται εν μία νυκτί σε μαθητευόμενους μάγους – πνευμονολόγους / αναισθησιολόγους και να παίζουν με συσκευές υποβοήθησης της αναπνοής. Βέβαια ακόλουθο είναι ότι η πολύωρη χρήση άνω των 10 ωρών (ιδίως της BiPAP) μπορεί να επιφέρει επιπλοκές. 

Τέτοιες επιπλοκές είναι η ρήξη των κυψελίδων από την συνεχή υψηλή πίεση αέρα αμφιβόλου καθαρότητας και θερμοκρασίας στα τελικά τμήματα των πνευμόνων. Αποτέλεσμα της ρήξης είναι η δημιουργία ατελεκτασιών και συλλογής υγρού που φυσικά επιβαρύνει χειρότερα αναπνευστικά την όλη εικόνα του ασθενούς και προκαλεί μικροβιακή επιμόλυνση. Επίσης, μπορεί να προκληθεί για τους ίδιους λόγους ιατρογενής πνευμοθώρακας. 

Καρφί, η απομόνωση του ασθενούς. Ο ασθενής δεν έχει καμία επαφή με συγγενείς. Αισθάνεται ότι πρέπει μόνος να αντιμετωπίσει τον ίδιο τον Θάνατο. Πολλές φορές λόγω την λοίμωξης, της υποθρεψίας, της αφυδάτωσης οι ασθενείς πέφτουν σε ντελίριο και γίνονται διεγερτικοί με αποτέλεσμα το δέσιμο και την καταστολή. Είναι γνωστό από μελέτες στο εξωτερικό ότι  επαφή του ασθενούς με το συγγενικό του περιβάλλον μπορεί να βελτιώσει την αντιμετώπιση της ασθένειας του έως και 40% περισσότερο. Στην περίπτωση των COVID κλινικών μόνο το αίσθημα απομόνωσης, απαισιοδοξίας και απελπισίας κυριαρχούσε και πολλές φορές βλέπαμε το προσωπικό να προσπαθεί να ενθαρρύνει τους ασθενείς ή οι ασθενείς μεταξύ τους στον ίδιο θάλαμο. 

Με αυτά κατά την άποψη μου, που εδόθησαν από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και από τους υψηλα ιστάμενους, ο ασθενής σκοπίμως οδηγείται στον θάνατο εν αγνοία των χαμηλόβαθμών τραγικών ιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι πιστεύουν ότι κάνουν και το καλύτερο για τον ασθενή με πάθος.

Απο μια ΥΕ βοηθητικό προσωπικό με ειδικότητα βοηθός θαλάμου  βαθιά σκεπτόμενη με ήθος και αξιοπρέπεια στο να υπηρετώ και να βοηθάω ασθενείς να αναρρώσουν γρήγορα αλλά βλέπετε εντολές άνωθεν μακάρι να είχα εκπληρώσει το όνειρο μου να γίνω γιατρός κάτι που δεν κατάφερα αλλά μου αρέσει να διαβάζω και να μελετάω τον ασθενή . Σίγουρα θα είχα προσφέρει πολλά περισσότερα από κάποιους άλλους που αγκαλιάζουν το σύστημα και δεν λένε αλήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λέει γι'αυτό ο "ποιητής" ;