Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Αν θέλετε να λέγεστε Αιτωλοακαρνάνες "2"

Αν θέλετε να λέγεστε Αιτωλοακαρνάνες "2"
Αναρτήθηκε από agrinionews στις 9/14/2009 12:01:00 πμ

Aναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε:
" Σε προηγουμένη ομότιτλη δημοσίευση μίλησα για τα νερά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και πως είναι επιτακτική ανάγκη σύσσωμος ο Νομός να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους καπηλεύονται το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας. ΤΟ ΝΕΡΟ. Link: http://agrinio-news.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html Ορισμένες φορές η δικαίωση των όσων λέει κανείς έρχεται πιο γρήγορα από ότι το περιμένει και ο ίδιος.
Ειδικότερα: Ολόκληρη η Αθήνα τροφοδοτείτε από τα νερά: 1), 2) του Μόρνου (Μόρνος και Εύηνος μαζί), 3) τα νερά της λίμνης του Μαραθώνα και 4) τα νερά της λίμνης Υλίκης. Όλα τα παραπάνω αναμιγνύονται και οδηγούνται στα διυλιστήρια τού Γαλατσίου. Έπειτα από την μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού, το νερό της λίμνης του Μαραθώνα μετά τις πρώτες βροχές θα κριθεί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΗ.

Συγκεκριμένα:

Από την καύση των πλαστικών που υπάρχουν στις διάφορες ανεξέλεγκτες χωματερές, παράγονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs), διοξίνες και άλλες χημικές ουσίες οι οποίες βιοσυσσωρεύονται στον οργανισμό και επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία.

Στην τέφρα που παράγεται από την καύση συσσωρεύονται πολλά βαρέα μέταλλα σε υψηλές συγκεντρώσεις. Η άμεση μεταφορά της τέφρας στα επιφανειακά νερά, ιδιαίτερα στα ποτάμια και τις λίμνες, έχει άμεση επίπτωση στην ποιοτική σύστασή τους. Σε πρώτο στάδιο επιβαρύνονται τα επιφανειακά νερά και σε δεύτερο στάδιο στα υπόγεια νερά.

Λόγω ευτροφισμού παράγεται φυτική βιομάζα η οποία είναι πλούσια σε διάφορα μεταλλικά ιχνοστοιχεία, ορισμένα από τα οποία, είναι τοξικά όχι μόνο για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και για τους υπόλοιπους ζωικούς οργανισμούς.

Λαϊκίζοντας κανείς συνοψίζει τα παραπάνω στο τρίπτυχο: καρκινογενέσεις, δηλητηριάσεις, θάνατος.

Σε μετρήσεις τέφρας που πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα από τον Πάρνωνα της Πελοποννήσου (Πολυτεχνείο Κρήτης), ύστερα από τις πυρκαγιές του 2007, διαπιστώθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας και φωσφόρου, καθώς επίσης χαλκού, μολύβδου και αρσενικού. Η επιβάρυνση της λίμνης του Μαραθώνα, ύστερα από την καταστροφή της ευρύτερης περιοχής τροφοδοσίας της, θα είναι σοβαρή. Η αύξηση των συγκεντρώσεων των προαναφερθέντων στοιχείων θα είναι αναπόφευκτη. (Η λίμνη όπως προαναφέρθηκε αποτελεί έναν βασικό τροφοδότη του λεκανοπεδίου Αθηνών σε πόσιμο νερό.)

Και ρωτάω το απλό ερώτημα : ΑΠΟ ΠΟΥ θα καλυφθεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ που δημιουργείτε λόγω της ακαταλληλότητας του νερού της λίμνης του Μαραθώνα ??

Και απαντάω ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ: «….. Όλες οι μελέτες δείχνουν μείωση των κατακρημνίσεων (δηλ. βροχοπτώσεων κτλ.) στα προσεχή χρόνια. Περίπου οι μισές γεωργικές εκτάσεις του νομού δεν αρδεύονται. Τα παιδιά σου μπορεί να μην έχουν νερό να πιούν στο μέλλον…,. …Η Τριχωνίδα απειλείται να γίνει και αυτή πόσιμο νερό και ΕΣΥ ??
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ????
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Θεσσαλός ίσως, Αθηναίος ίσως, … αλλά σίγουρα όχι Αιτωλοακαρνάνας. Δεν θες το καλό του τόπου σίγουρα…..»

Ένα είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές όλη η Αιτωλοακαρνανία θα μάθει από πρώτο χέρι, από πού θα καλυφθεί το υδατικό έλλειμμα….!

Τελειώνω λέγοντας :

1)ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ, κτλ. … ) .

2)ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

3)Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λέει γι'αυτό ο "ποιητής" ;