Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Έλληνας δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι, καταντάς

 

《!》

● Σήμερα όχι η Ελλάς, αλλά ο Ελληνισμός είναι παντού ντροπιασμένος. Χάσαμε όλες τις διπλωματικές μάχες, χάσαμε το επιχειρηματικό μας κεφάλαιο, χάσαμε την εργατικότητά μας, το εθνικό και το κοινωνικό μας φιλότιμο.

Προτιμάμε πια την αγγλική ως γλώσσα και γραφή και όχι την ξεπερασμένη κι ατιμασμένη Ελληνική, την μητέρα του ευρωπαϊκού και γλωσσικού πολιτισμού.

Κι όλα αυτά πώς και γιατί; 

Έπρεπε και πρέπει να επιβληθεί το παγκόσμιο ολοκληρωτικό κράτος. Και οι λαοί, όπως γράφει ο Βάρναλης, να έχουν "μια σκέψη δετή που τους την πλάσανε οι δυνατοί".

Η σύγχρονη οικονομική κρίση είναι απότοκος της πνευματικής και ηθικής. Και στο βούρκο έριξαν την Ελλάδα όχι μόνον οι ανάξιοι πολιτικοί αλλά και οι ανάξιοι πνευματικοί ταγοί της. Αυτοί που δημιούργησαν μια πνευματική ασφυξία στα σχολεία στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα " μίντια" και στην καλοπλασαρισμένη σκουπιδογραφία.

● Και στο παρελθόν η Ελλάς έπεσε αλλά ουδέποτε ξέπεσε. Γλιστρούσε αλλά δεν παραπατούσε, ούτε παραμιλούσε. Σήμερα μοιάζει με ξεπεσμένο φάντασμα  και στο εξωτερικό προβάλλεται σαν χρεωκοπημένος διάβολος. Κι εμείς - πέρα από την οικονομική λεηλασία - ζούμε σε μια Ελλάδα χωρίς ελληνικότητα. 

Αυτοί που πήραν στα χέρια τους το άρμα της παιδείας, το οδήγησαν στην άβυσσο της ασυδοσίας και του μηδενισμού. 

● Λείπει πλέον από τη ζωή μας ο πεπαιδευμένος άνθρωπος. Ο άνθρωπος με τη βαθειά καλλιέργεια , ο μορφωμένος με την πλήρη του όρου έννοια. 

Εγγράματους, δηλαδή πτυχιούχους έχουμε πολλούς - μορφωμένους δεν έχουμε, δηλαδή ανθρώπους με άρτια μορφή.

Έχουμε κλάσματα ανθρώπων που δεν είναι ικανοί να σηκώσουν ούτε το βάρος του παρελθόντος, ούτε τις ευθύνες του παρόντος και πολύ περισσότερο τις ευθύνες του μέλλοντος 


Σαράντος Καργάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λέει γι'αυτό ο "ποιητής" ;