Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Γενετική τροποποίηση (genetic modification) mRNA - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


Η γενετική μηχανική (genetic engineering), καλούμενη επίσης και γενετική τροποποίηση (genetic modification), είναι η άμεση χειραγώγηση του γονιδιώματος ενός οργανισμού με τη χρήση της βιοτεχνολογίας. Νέο DNA μπορεί να εισαχθεί στο γονιδίωμα του ξενιστή με μια πρώτη απομόνωση και αντιγράφοντας το γενετικό υλικό που ενδιαφέρει με τη χρήση μεθόδων μοριακής κλωνοποίησης, για να δημιουργηθεί έτσι μία νέα αλληλουχία DNA, ή με σύνθεση του DNA, και στη συνέχεια την εισαγωγή του στον οργανισμό - ξενιστή. Γονίδια μπορούν να αφαιρεθούν με τη χρήση μίας νουκλεάσης. 

Η στόχευση γονιδίου είναι μια διαφορετική τεχνική, που χρησιμοποιεί ομόλογο ανασυνδυασμό για να αλλάξει ένα ενδογενές γονίδιο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαγραφή ενός γονιδίου, αφαιρουμένων των εξωνίων, την πρόσθεση ενός γονιδίου ή να εισαγάγει σημειακές μεταλλάξεις. Ο οργανισμός που δημιουργείται μέσω της γενετικής μηχανικής θεωρείται ως γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (ΓΤΟ). Οι πρώτοι ΓΤΟ ήταν τα βακτήρια το 1973. Γενετικά τροποποιημένα ποντίκια δημιουργήθηκαν το 1974. Βακτήρια που παράγουν ινσουλίνη κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο εμπόριο το 1982 και τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα έχουν αρχίσει να πωλούνται από το 1994.

Το Glofish, ο πρώτος ΓΤΟ που σχεδιάστηκε ως κατοικίδιο, πωλήθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο του 2003. Οι τεχνικές γενετικής μηχανικής έχουν εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, της γεωργίας, της βιομηχανικής βιοτεχνολογίας και της ιατρικής. 

Τα ένζυμα που χρησιμοποιούνται στα απορρυπαντικά και φάρμακα όπως η ινσουλίνη και η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη είναι πλέον δυνατό να κατασκευάζονται από γενετικά τροποποιημένα κύτταρα, πειραματικές γενετικά τροποποιημένες κυτταρικές σειρές και γενετικά τροποποιημένα ζώα, όπως ποντίκια ή ψάρια - ζέβρες, που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς και γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν πλέον εμπορευματοποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



1 σχόλιο:

  1. _ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΓΕΡΜΑΝΟ - ΤΑΪΛΑΝΔΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ ΣΟΥΧΑΡΙΤ ΜΠΑΓΚΝΤΙ,ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΜΒ@ΛΙΑ" ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ mRNA ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ "ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ..._

    - ΣΟΥΧΑΡΙΤ ΜΠΑΓΝΤΙ : ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΓΟΝΙΔΙΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΑΤΪΤΙΔΑ , ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΟΠΒΛΟΛΙΑ κ.τ.λ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΩΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ mRNA , ΜΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΤΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ο C@VID ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΕΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ C@VID , ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ mRNA! ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ! ΤΑ ΝΕΑ mRNA ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΣΤ!

    - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟς ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ : ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA ;

    - ΣΟΥΧΑΡΙΤ ΜΠΑΓΝΤΙ : NAI ! ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ;

    - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟς ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ : ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ....

    - ΣΟΥΧΑΡΙΤ ΜΠΑΓΝΤΙ : ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΛΕΩ! ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΜΕ ΠΡΙΝ 6 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ!

    - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟς ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ : ΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ mRNA ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ;

    - ΣΟΥΧΑΡΙΤ ΜΠΑΓΝΤΙ : ΝΑΙ ! ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΗΣ MODERNA ΚΑΙ ΤΗΣ BIONTECH ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...

    - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟς ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ : ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ;

    - ΣΟΥΧΑΡΙΤ ΜΠΑΓΝΤΙ : ΟΛΑ

    - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ : ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ! ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣTHN ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ mRNA;

    - ΣΟΥΧΑΡΙΤ ΜΠΑΓΝΤΙ : NAI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λέει γι'αυτό ο "ποιητής" ;