Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ

Τα φτερά σημαίνουν πολλά για τις ιθαγενείς φυλές της Αμερικής-

Ένα φτερό δεν είναι απλώς κάτι που πέφτει από ένα πουλί, σημαίνει πολλά περισσότερα. Το φτερό συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την τιμή, τη δύναμη, τη σοφία, τη δύναμη, την ελευθερία και πολλά άλλα πράγματα. Το να σου δοθεί ένα από αυτά είναι να σε διαλέξουν με το χέρι από τους υπόλοιπους άντρες της φυλής - είναι σαν να παίρνεις ένα δώρο από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Αν κάποιος Ινδιάνος λάβει φτερά χρυσού ή φαλακρού αετού, είναι ένα από τα πιο ανταποδοτικά αντικείμενα που μπορεί να του παραδοθούν ποτέ. Οι Ινδιάνοι πιστεύουν ότι οι αετοί έχουν ιδιαίτερη σχέση με τους ουρανούς αφού πετούν τόσο κοντά. Πολλοί Ινδιάνοι πιστεύουν ότι αν τους δοθεί αυτό το φτερό, είναι ένα σύμβολο από ψηλά. Πιστεύουν ότι ο αετός είναι ο αρχηγός όλων των πουλιών, γιατί πετάει τόσο ψηλά όσο αυτός και βλέπει καλύτερα από όλα τα πουλιά.

Μόλις ένας Ινδιανος λάβει ένα φτερό, πρέπει να το φροντίσει και πολλοί θα το κρεμάσουν στα σπίτια τους. Είναι ασέβεια να το κρύβεις σε ένα συρτάρι ή σε μια ντουλάπα. Σε έναν Ινδιανο θα δοθεί ένα φτερό για να το κρατήσει ή να το φορέσει, και αν το κρατήσει θα πρέπει να το βγάλει για να το δουν όλοι. Αυτό θα είναι μια συνεχής υπενθύμιση του πώς να συμπεριφέρεστε. Ένα φτερό αετού μοιάζει πολύ με την αμερικανική σημαία, πρέπει να το χειρίζεστε με προσοχή και δεν μπορεί ποτέ να πέσει στο έδαφος.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας Ινδιανος μπορεί πραγματικά να αποκτήσει ένα από αυτά τα φτερά είναι να κάνει μια γενναία πράξη, όπως να πολεμήσει μια αρκούδα ή να ανέβει εναντίον του εχθρού. Δεν τους επιτρέπεται ποτέ να φορέσουν το φτερό μέχρι που να πάνε μπροστά στη φυλή τους και να διηγήθουν την ιστορία της νίκης τους. Μόνο τότε τους επιτρέπεται να την τοποθετήσουν στην κόμμωση τους. Μόνο οπλαρχηγοί, πολεμιστές και γενναίοι έχουν λάβει αυτό το ιδιαίτερο δώρο. Την επόμενη φορά που θα δείτε φτερά αετού σε κόμμωση, σκεφτείτε πώς τα κέρδισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λέει γι'αυτό ο "ποιητής" ;