Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Πλάτωνος Πολιτεία: Η μετά θάνατον τύχη των προδοτών

 

Οι προδότες της Μακεδονίας 

Άπαντες γνωρίζουμε ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών οι προδότες των ΣΎΡΙΖΑΝΕΛ, συνεπικουρούμενοι από τους προδότες του Ποταμιού -- τους αποκαλούμενους και "ορφανά των έκπτωτων νταβατζήδων"-- αναγνώρισαν στο μακεδονικό ψευδοκράτος την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνικής ταυτότητας. Ότι η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που η τέως κυβερνητική  προπαγάνδα υποστήριξε ότι τάχα διευθετούσε. Ότι η Βουλγαρία έχει αμέσως μετά την Συμφωνία  των Πρεσπών αποστείλει κείμενο προς όλες τις χώρες της Ε.Ε., προειδοποιώντας ότι θα ασκήσει  β έ τ ο  κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια αν δεν επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνικής ταυτότητας. Ότι, όπως ορθώς η Βουλγαρία υποστηρίζει, η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν κατέστειλε τους εθνικισμούς στα Βαλκάνια, αλλά έχει προκαλέσει την αναζωπύρωσή τους. 

Ότι ειδικά για το όνομα, οι βούλγαροι απαιτούν να χρησιμοποιείται παντού μόνο το "Βόρεια Μακεδονία" και παντού μόνο το επίθετο «βορειομακεδονικός» και ποτέ σκέτο το «μακεδονικός», διότι, όπως επιμένουν, η διατήρησή του ονόματος "Μακεδονία" υποδηλοί  ε δ α φ ι κ έ ς  διεκδικήσεις έναντι της Βουλγαρίας. Ότι, για τον λόγο αυτό, η Βουλγαρία απειλεί με βέτο στην Ε.Ε. αν τα Σκόπια δεν αποδεχθούν εγγράφως ότι γλώσσα και εθνική ταυτότητα κατασκευάστηκαν από τον Τίτο το 1944, ότι όλα τα προηγούμενα ιστορικά γεγονότα αποτελούν τμήμα της κοινής βουλγαρικής ρίζας των δύο λαών, ότι τα «μακεδονικά» αποτελούν  β ο υ λ γ α ρ ι κ ή  διάλεκτο, ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα στη Βουλγαρία, την οποία τα Σκόπια αποκαλούν «Μακεδονία του Πιρίν» (όπως «Μακεδονία του Αιγαίου» αποκαλούν τη μία και μοναδική Μακεδονία, τη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ελληνική Μακεδονία στην οποία επίσης βλέπουν "μακεδονική μειονότητα"), ότι η Βουλγαρία θα προστατεύσει τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των σκοπιανών που αυτοπροσδιορίζονται ως βούλγαροι. 

Ότι σύμφωνα με τη Σόφια, η ενταξιακή διαδικασία του μακεδονικού ψευδοκράτους πρέπει να αναβληθεί έως ότου υπάρξει διμερής συμφωνία με τη Βουλγαρία. Ότι σύμφωνα με τον βούλγαρο πρόεδρο, «Χρειαζόμαστε εγγυήσεις ώστε η ενότητα του βουλγαρικού έθνους και η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας δεν θα αμφισβητηθούν ποτέ από κανέναν εξωτερικό παράγοντα», όπως είπε, «πολλώ δε μάλλον όταν η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα είναι μια βαλκανική Εσπεράντο», συμπληρώνοντας με νόημα. Ότι στις 28 Οκτωβρίου 2020, η βουλγάρα υπουργός των Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα επιβεβαίωσε ότι αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, η Βουλγαρία θα μπλοκάρει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε.• «Δεν αρνούμεθα το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά πρέπει και εκείνοι να αναγνωρίσουν την ιστορική πραγματικότητα», δήλωσε. Ότι, τέλος, «Αν χρειαστεί θα στείλω ένα Σύνταγμα του Μηχανικού να απομακρύνει μνημεία και επιγραφές που δεν ανταποκρίνονται στα ιστορικά γεγονότα», δήλωσε πρόσφατα ο βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κράζιμιρ Καρακατσάνοφ, δήλωση που πάγωσε τα Σκόπια, αποδεικνύοντας ότι η κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται στα άκρα, καθόσον κόκκινη γραμμή για τη Βουλγαρία παραμένει η γλώσσα, η εθνική ταυτότητα, η Ιστορία, η βουλγαρική εθνικότητα των σκοπιανών εθνικών ηρώων, αλλά και το όνομα "Μακεδονία"του τιτοϊκού υβριδίου, το οποίο αβίαστα οι προδότες των Πρεσπών παραχώρησαν στο ψευδοκράτος. [βλ. Βούλτεψη, Πρώτο βέτο από Βουλγαρία σε Σκόπια] 

Οι προδότες του Ιονίου Πελάγους και του  Αιγαιακού Αρχιπελάγους 

Σχετικά με το καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαιακό  Α ρ χ ι π έ λ α γ ο ς  είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η δημόσια συζήτηση δε γίνεται για την «οριοθέτηση» υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά για την  π α ρ ά δ ο σ η  στην Τουρκία μέρους της  ε λ λ η ν ι κ ή ς  υφαλοκρηπίδας από τους προδότες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ότι ουδέν ζήτημα διαπραγμάτευσης περί οριοθέτησης ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαιακό Αρχιπέλαγος τίθεται, καθόσον τα πράγματα, με βάση όχι το Δίκαιο της Θάλασσας που η Τουρκία δεν έχει συμβληθεί, αλλά βάσει του εθιμικού διεθνούς δικαίου που  δ ε σ μ ε ύ ε ι  νομικά την Τουρκία, είναι ξεκάθαρα υπέρ των κατοχυρωμένων εθνικών μας δικαιωμάτων. Ότι, άρα,  η αρπαγή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία είναι νομικά  α δ ύ ν α τ η  κατά το Δίκαιο της Θάλασσας, συνεπώς η ικανοποίηση των εξωφρενικά παράνομων τουρκικών θέσεων μπορεί να γίνει  μ ό ν ο  εφόσον η Ελλάς σε μία άνευ προηγουμένου ενέργεια  στα νομικά και διπλωματικά χρονικά,  π α ρ α δ ώ σ ε ι οικειοθελώς στην Τουρκία ελληνική εθνική κυριαρχία με απευθείας διμερή συμφωνία μηδενικής ή μειωμένης επήρειας σημαντικών ελληνικών νησιών στην οριοθέτηση των ελληνικών θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαιακό Αρχιπέλαγος• και τούτο μπορεί να γίνει μόνον με προδοσία της χώρας,  ε κ τ ό ς  δλδ πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας, αφού κανένα δικαιοδοτικό διεθνές όργανο μπορεί νομικά να το κάνει. Ότι, περαιτέρω, Αθήνα και Άγκυρα ⚓ έπρεπε να   σ υ μ φ ω ν ή σ ο υ ν  μεταξύ τους ένα τέχνασμα ώστε ο ελληνικός λαός να  ε ξ α π α τ η θ ε ί  και να πεισθεί για την αναγκαιότητα κατευνασμού τής Τουρκίας στο ζήτημα της διεκδίκησης ελληνικής υφαλοκρηπίδας που η Τουρκία δεν δικαιούται. 

Ότι το σχέδιο παράδοσης ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Τουρκία θα διευκολύνονταν  αν προηγούνταν  λεόντειες συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών σε βάρος της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο, με αναγνώριση από την Ελλάδα μειωμένης επήρειας ελληνικών νησιών αφενός, ως πρόκριμα υποχώρησης της Ελλάδος στις παράνομες αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο (ιδίως την κατακρεούργηση της επήρειας του Καστελόριζου προς όφελος της Τουρκίας), αφετέρου δε  π α ρ ά λ ε ι ψ η  οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ότι το συμφωνημένο μυστικά μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας σχέδιο εξαπάτησης της ελληνικής κοινής γνώμης ήταν η υπογραφή του άκυρου τουρκολιβυκού μνημονίου το οποίο θα διευκόλυνε επικοινωνιακά τους προδότες των Αθηνών να υπογράψουν λεόντειες συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και, κυρίως, την Αίγυπτο, προς όφελος της Τουρκίας. Ότι σε υλοποίηση της συμφωνίας αυτής η Τουρκία σύναψε ένα  παντελώς ά κ υ ρ ο  με τη Λιβύη μνημόνιο με την οποία η Τουρκία  Δ Ε Ν διαθέτει κοινά θαλάσσια σύνορα Ο Ύ Τ Ε αντικριστές ακτές ώστε να δικαιούται κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας να συνάψει τέτοια συμφωνία• θα ήταν σαν η Ελλάδα σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει ιταλική υφαλοκρηπίδα που δεν της ανήκει να επιχειρήσει το νομικά αδιανόητο, να συνάψει συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Τυνησία (!) ή τη Γαλλία (!) χώρες δηλαδή με την οποίες δεν διαθέτει κοινά θαλάσσια σύνορα ούτε αντικριστές ακτές (!) • την προδοσία της συγκεκαλυμμένης αποδοχής -- δια της χλιαρής αντίδρασης της Αθήνας --  της κατάθεσης των συντεταγμένων του τουρκολιβυκού μνημονίου στον ΟΗΕ, αποδεικνύουν οι κούφιοι λεονταρισμοί της Τουρκίας για δήθεν επικείμενη οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης με την οποία (Παλαιστίνη) η Τουρκία   Δ Ε Ν  διαθέτει κοινά θαλάσσια σύνορα  Ο Ύ Τ Ε  αντικριστές ακτές ώστε να δικαιούται κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας να διεμβολίσει την ΑΟΖ  Κύπρου και Ισραήλ και να συνάψει τέτοια συμφωνία, με τις διαρροές από το κράτος του Ισραήλ να αναφέρουν το αυτονόητο: τυχόν κατάθεση  στον ΟΗΕ  συντεταγμένων ενός τουρκοπαλαιστινιακού μνημονίου θα ήταν αιτία για την κήρυξη  π ο λ έ μ ο υ  από το Ισραήλ στην Τουρκία... 

Ότι σε συνέχεια του συμφωνημένου μυστικά από Αθήνα και Άγκυρα τουρκολιβυκού μνημονίου, τη σκυτάλη πήραν οι πληρωμένοι δολοφόνοι των των Μ.Μ.Ε. οι οποίοι ανέλαβαν το σκέλος του προδοτικού σχεδίου της άσκησης πίεσης στην ελληνική κοινή γνώμη περί δήθεν «τετελεσμένων από το τουρκολιβυκό μνημόνιο, που η Ελλάς επείγεται να ακυρώσει στην πράξη με (άρον-άρον) οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, έστω κι αν στο βωμό της ακύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου απαιτηθεί να θυσιάσουμε μικρή έκταση από την ΑΟΖ μας» (!) , ενώ η πραγματικότητα είναι ότι  κ α μ ί α  πίεση το τουρκολιβυκό μνημόνιο ασκεί νομικά στην Ελλάδα καθώς αυτό πάσχει νομικά από  α π ό λ υ τ η   α κ υ ρ ό τ η τ α. Ότι με σημαία, λοιπόν, την επιτακτικότατα τάχα ακύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά προδοτικών χειρισμών που διευκολύνουν τις τουρκικές μεθοδεύσεις αρπαγής ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνάπτοντας καταρχάς λεόντειες συμφωνίες με την Ιταλία αρχικά και την Αίγυπτο στη συνέχεια. 

Ότι, περαιτέρω, οι προδοτικοί χειρισμοί της ελληνικής κυβερνήσεως σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης ελληνο-ιταλικής ΑΟΖ συνίστανται, καταρχάς, στην αναγνώριση από την Ελλάδα   μ ε ι ω μ έ ν η ς  επήρειας σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια Νησιά (70%) και οι Στροφάδες (32%, μόνο). Ότι το μέγεθος απεμπόλησης εθνικής κυριαρχίας καταδεικνύεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέγραψε το έτος 2020 ένα κείμενο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία που επί 30 ολόκληρα χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να υπογράψουν! Ότι, εξάλλου, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στο αδιανόητο, για πρώτη φορά στη διεθνή Ιστορία του Δικαίου της Θαλάσσης, να παραχωρήσει σε κυρίαρχο κράτος, την Ιταλία εν προκειμένω, ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ελληνική αιγιαλίτιδα, δηλαδή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, επιτρέποντας στους ιταλούς ψαράδες να ψαρεύουν μέσα από τα 6 ν.μ. , προδοσία η οποία συνίσταται σε προφανή απεμπόληση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε μια αδιανόητη για τη χώρα συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα με την Τουρκία. 

Ότι, τέλος, υπό την πίεση της επιτακτικότητας τάχα της διεμβόλισης του (νομικά  α π ο λ ύ τ ω ς  Α Κ Υ Ρ Ο Υ) τουρκολιβυκού μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε λεόντειο συμφωνία  μ ε ρ ι κ ή ς  οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο  π ε τ σ ο κ ό β ο ν τ α ς  την επήρεια της μεγαλύτερης ελληνικής νήσου: της Κ Ρ Ή Τ Η Σ • έτσι το τουρκολιβυκό μνημόνιο διευκόλυνε επικοινωνιακά τους προδότες των Αθηνών στις υποχωρήσεις της Ελλάδος κατά την απεμπόληση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο με την Αίγυπτο όσο και, στην επόμενη φάση της Ελληνικής Τραγωδίας, με την Τουρκία. [βλ. Αλαμπάσης, Η εθνική καταστροφή από τη σύναψη λεόντειας συμφωνίας με την Αίγυπτο: Οι θέσεις της νομικής ακαδημαϊκής κοινότητας για την απώλεια ελληνικής κυριαρχίας προς όφελος της Τουρκίας και της Αιγύπτου https://alampasis.blogspot.com/2020/10/blog-post.html ]

Οι γενοκτόνοι των ελλήνων

Αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι η τελευταία χρονιά που ο πληθυσμός της Ελλάδας είχε καταγράψει αύξηση -- έστω και μικρή -- ήταν το 2010, ο τελευταίος δλδ πριν τα μνημόνια χρόνος, όταν είχαμε αύξηση 5.682 άτομα καθώς εκείνη τη χρονιά καταγράφηκαν 114.766 γεννήσεις και 109.084 θάνατοι. Ότι, περαιτέρω, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ότι η φυσική μεταβολή του ελληνικού πληθυσμού (δηλαδή η μεταβολή που οφείλεται  μ ό ν ο ν  στη διαφορά των γεννήσεων - θανάτων  χ ω ρ ί ς  συνυπολογισμό της μετανάστευσης) στη μνημονιακή δεκαετία είναι 254.048 λιγότεροι έλληνες, ήτοι 254.048 γεννημένοι και αγέννητοι έλληνες ΓΕΝΟΚΤΟΝΉΘΗΚΑΝ ΕΥΘΈΩΣ κατά τη μνημονιακή δεκαετία• στα μνημονιακά κρεματόρια εξοντώθηκαν όσοι έλληνες εξοντώθηκαν από τους οθωμανούς στα 7 χρόνια που μεσολάβησαν από την κήρυξη της Επανάστασης το 1821 μέχρι και την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1928, που υπολογίζονται στις 230.000 απώλειες, άλλως στα δέκα μνημονιακά χρόνια σφαγιάστηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις όσοι έλληνες σφαγιάστηκαν από τους οθωμανούς τούρκους την επταετία 1821 -1828. 

Ότι, περαιτέρω, από τα στοιχεία του  Ο.Η.Ε.  αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα καταγράφει μείωση πληθυσμού για 10η συνεχή χρονιά καθώς συνολικά από το 2010 μέχρι και το 2020 ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά περίπου μισό εκατομμύριο (464.583 άτομα), αφαιρουμένων από τους θανάτους των γεννήσεων. Ότι οι 10.887.637 έλληνες της προ μνημονιακής Ελλάδας κατέληξαν μετά από 10 χρόνια μνημονίων στους 10.423.054 έλληνες. Ότι από τους 500.000 που είναι η μείωση του πληθυσμού στη χώρα στα 10 μνημονιακά χρόνια (συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης), αφαιρώντας τους 254.048 γεννημένους και αγέννητους έλληνες που γενοκτονήθηκαν ευθέως στη μνημονιακή δεκαετία, προκύπτει ότι 246.000  είναι οι  β ί α ι ο ι   ε κ τ ο π ι σ μ ο ί  συμπαγών ελληνικών πληθυσμών προς τη Δυτική κυρίως Ευρώπη (που στη γλώσσα των σάπιων της πολιτικής ορθότητας αντί γενοκτονίας αποκαλείται "μπρέιν ντρέιν"). Ότι, επομένως, μισό εκατομμύριο έλληνες, αγέννητοι, ζωντανοί και βίαια εκτοπισμένοι, θυσιάστηκαν στο μνημονιακό Μινώταυρο κατά την πρώιμη περίοδο της Ελληνικής Γενοκτονίας, την ατύπως διεθνώς αναγνωρισμένης ως "Μνημονιακή Γενοκτονία των Ελλήνων"• βλέπουμε λοιπόν ότι εν καιρώ "ειρήνης" και σε διάστημα 10 ετών από τα 40 συνολικά της συμμετοχής τής χώρας στην Ευρωπαική Ένωση, γενοκτονήθηκαν εντός Ε.Ε. 300.000 περισσότεροι έλληνες από τους 233.000 ποντίους που οι οθωμανοί γενοκτονήσαν στην ομώνυμη  Γενοκτονία - τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ότι, στη συνέχεια, ακολουθεί η δεύτερη περίοδος της Ελληνικής Γενοκτονίας, η ατύπως αναγνωρισμένη διεθνώς ως  "Κόβιντ Γενοκτονία των Ελλήνων",  κατά την οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ για την Ελλάδα, ο πληθυσμός τής χώρας  το 2020 μειώθηκε κατά 50.401 άτομα. Ότι βάσει αυτών των στοιχείων κάθε μήνα ο ελληνικός  πληθυσμός μειώνονταν κατά 4.200 πολίτες ή αλλιώς 138 λιγότεροι έλληνες κάθε ημέρα ή περίπου 6 συμπολίτες μας κάθε ώρα (για την ακρίβεια 5,75), με άλλα λόγια μέσα στο 2020 χάθηκε μία πόλη σαν τον πληθυσμό της Λαμίας! Ότι, τέλος, η Τουρκία μέσα στην πανδημία  α ύ ξ η σ ε  το 2020 τον πληθυσμό της κατά  Έ Ν Α ολόκληρο ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΟ (1.000.000), η Γερμανία  α ύ ξ η σ ε  μέσα στην πανδημία τον πληθυσμό της κατά 266.000, η Κίνα και Ινδία  α ύ ξ η σ α ν  τον πληθυσμό τους μέσα στην πανδημία κατά μισή Ελλάδα έκαστη (πάνω από 5 εκ.), ο πληθυσμός της Γαλλίας το 2020  α υ ξ ή θ η κ ε  σε ποσοστό 0,22% σε σύγκριση με το 2019, ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου το 2020  α υ ξ ή θ η κ ε  σε ποσοστό 0,53%, ο πληθυσμός των ΗΠΑ σημείωσε  α ύ ξ η σ η  0,59%, ο πληθυσμός της Ρωσίας σημείωσε  α ύ ξ η σ η  0,04%, ο πληθυσμός του πολυθρύλητου σε καιρούς πανδημίας Βελγίου σημείωσε  α ύ ξ η σ η  0,44% από το 2019, ενώ το 2020, εν μέσω πανδημίας, ο παγκόσμιος πληθυσμός στις 3 Δεκεμβρίου 2020 καταγράφηκε  7.794.798.739 έναντι 7.713.468.100, δηλαδή,  α υ ξ ή θ η κ ε  κατά 81.330.639 σε ένα χρόνο, όσο περίπου είναι ο πληθυσμός της Γερμανίας ή του Ιράν. [βλ. Αλαμπάσης, Οι μεγάλοι του Γένους σφαγείς https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10226424453295523&id=1169370310]

[Πριν παραθέσω το απόσπασμα από την Πλάτωνος Πολιτεία για την τιμωρία που περιμένει τους  προδότες και τους γενοκτόνους όταν στα ολέθρια παλάτια του Πλούτωνα κατέλθουν, δέον όπως επισημάνω ένα συγκλονιστικό στοιχείο που ο Πλάτων μάς παραδίδει για τον δείκτη προσδόκιμου ζωής των Αρχαίων Ελλήνων της περιόδου που ο Πλάτων δίδαξε (5ος αι.  π ρ ο  Χριστού). Η αναφορά του Πλάτωνος για το προσδόκιμο ζωής των Αρχαίων Ελλήνων, που οι λίγοι γνωρίζοντες γνωρίζουν άριστα τη σημασία του, και οι πολλοί, οι συνήθεις ηλίθιοι τής πολιτικής ορθότητας αγνοούν παντελώς, είναι το εξής αδιανόητο για τον σύγχρονο άνθρωπο:  "εἶναι κατὰ ἑκατονταετηρίδα ἑκάστην, ὡς βίου ὄντος τοσούτου τοῦ ἀνθρωπίνου", όπερ σημαίνει ότι  Ο   Μ Έ Σ Ο Σ   Ο Ρ Ο Σ   Ζ Ω Ή Σ   ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΆΔΑ ΉΤΑΝ ΤΑ   Ε Κ Α Τ Ό  💯  Χ Ρ Ό Ν Ι Α...! 100 χρόνια ζωής χωρίς το θαύμα της σύγχρονης Ιατρικής, 100 χρόνια ζωής χωρίς εμβόλια… Για φαντάσου.. Παραθέτω τον  κατάλογο ηλικιακού θανάτου  55 Ελλήνων Φιλοσόφων και ποιητών • στα 55 ονόματα Αρχαίων, μόνο ένας απεβίωσε κάτω των 70 ετών, 12 απεβίωσαν από 90-110 ετών, και 31 απεβίωσαν μεταξύ 70-90 ετών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Μηχανής του Χρόνου που παραθέτει τον ως άνω κατάλογο , «Η ηλικία θανάτου των Ελλήνων φιλοσόφων της Αρχαιότητας αποδεικνύει  ότι οι ισχυρισμοί περί αύξησης του προσδόκιμου ζωής σήμερα σε σχέση με την Αρχαιότητα δεν ισχύουν παρ’ όλες τις ανέσεις, φάρμακα και ιατρικές "επιδόσεις"»… http://www.mixanitouxronou.gr/posa-chronia-ezisan-i-archei-ellines-filosofi-i-perissoteri-pethanan-pano-apo-70-chronon-pio-itan-to-mistiko-tous/

Πλάτωνος Πολιτεία (613e–619a): η τιμωρία των γενοκτόνων και των προδοτών μετά τον θάνατο 

τὸ δ᾽ οὖν κεφάλαιον ἔφη τόδε εἶναι, ὅσα πώποτέ τινα ἠδίκησαν καὶ ὅσους ἕκαστοι, ὑπὲρ ἁπάντων δίκην δεδωκέναι ἐν μέρει, ὑπὲρ ἑκάστου δεκάκις —τοῦτο δ᾽ εἶναι κατὰ ἑκατονταετηρίδα [615b] ἑκάστην, ὡς βίου ὄντος τοσούτου τοῦ ἀνθρωπίνου— ἵνα δεκαπλάσιον τὸ ἔκτεισμα τοῦ ἀδικήματος ἐκτίνοιεν, καὶ οἷον εἴ τινες πολλοῖς θανάτων ἦσαν αἴτιοι, ἢ πόλεις προδόντες ἢ στρατόπεδα, καὶ εἰς δουλείας ἐμβεβληκότες ἤ τινος ἄλλης κακουχίας μεταίτιοι, πάντων τούτων δεκαπλασίας ἀλγηδόνας ὑπὲρ ἑκάστου κομίσαιντο. 

Μετάφραση:  Η δε του ζητήματος ουσία τής μετά θάνατον τύχης των ψυχών, εκείνη είναι: όσα και όποιους ενίοτε (στα εγκόσμια) καθένας έβλαψε, υπέρ απάντων των ζημιωθέντων και βλαβέντων, για κάθε άδικη πράξη, δίκης δίκαιης μετά θάνατον έτυχε, και για καθέναν που ζημιώθηκε δεκάκις στον αδικοπρακτούντα η ποινή που επιβάλλεται -- αυτή δε η ποινή είναι εκατό 💯 έτη για κάθε άδικη πράξη, όσο δηλαδή είναι η διάρκεια του ανθρώπινου βίου -- ώστε δεκαπλάσια της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής είναι η έκτιση της ποινής για καθένα αδίκημα για το οποίο η ποινή εκτίεται, και ιδίως, όταν εν ζωή οι ψυχές, για την πρόκληση μαζικών θανάτων ήσαν αίτιες, ή προδότες υπήρξαν της πόλης και του στρατεύματος, και στους πολίτες δουλεία επέβαλαν ή άλλης κακουχίας των πολιτών αίτιοι ήταν, πάντων τούτων των προδοτών δεκαπλασία ποινή επιβάλεται  ὑπὲρ ἑκάστου ζημιωθέντος που κακό ο προδότης εκόμισε.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΑΜΠΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λέει γι'αυτό ο "ποιητής" ;